Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

praktijkondersteuner GGZ

Binnen het Medisch Centrum Hofspoor zijn twee praktijkondersteuners GGZ aanwezig:  (POH-GGZ bij praktijken van Oord/Boerma/Rebergen)  en Jacqueline Karnebeek (POH-GGZ bij praktijk van Haren/Kienhuis/Zonneveld). Een praktijkondersteuner GGZ wordt ook POH-GGZ genoemd. Deze afkorting staat voor Praktijk Ondersteuner Huisartsenzorg - Geestelijke Gezondheids Zorg. De POH-GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychosociale en psychische klachten.

NineJacqueline 

Wie is de POH-GGZ?

De POH-GGZ heeft kennis en ervaring op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Door de deskundigheid op het terrein van psychische en psychosociale klachten is een kortdurende behandeling of begeleiding binnen de huisartsenpraktijk vaak mogelijk, zodat uw klachten of spanningen verminderen. Met een POH-GGZ is er de mogelijkheid om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met uw klachten.

 

Met welke klachten gaat u naar de POH-GGZ?

Onder andere:

  • Somberheid, vermoeden van depressie
  • Angst- en spanningsklachten
  • Spanningen thuis of op het werk
  • Overbelasting/burn-out
  • Verlies van een dierbare
  • Etc.

 

Wat kan de POH-GGZ voor u doen?

Tijdens het intakegesprek brengt de POH-GGZ samen met u uw klachten en hulpvraag in kaart. Afhankelijk van uw zorgbehoefte en hulpvraag volgen er vervolgafspraken. Na één of meer gesprekken kunt u mogelijk weer op eigen kracht verder.

Soms is het nodig om u door te verwijzen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling). De POH-GGZ zal samen met u zoeken naar het beste traject wat bij u past.

 

Hoe komt een afspraak bij de POH-GGZ tot stand?

Voor een afspraak bij de POH-GGZ is een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt eerst met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH-GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste afspraak voor een intakegesprek gemaakt.

 

Tijdsduur van een gesprek en gemiddelde duur van begeleiding

Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten. De vervolgafspraken duren een half uur. Meestal zijn vijf tot acht gesprekken voldoende.

 

Kosten

Voor u zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH-GGZ. De consulten maken deel uit van de huisartsenzorg in het basispakket van uw zorgverzekering.

 

Afzeggen van een afspraak

Wij verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling bent verhinderd, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk.